Condensvorming bij ramen

Er bestaan enkele oplossingen om condensvorming bij ramen tegen te gaan

Condensvorming aan de buitenzijde raam

Condensvorming langs de buitenkant van het raam kan storend zijn, maar schadelijk is het niet. Het bewijst zelfs dat het raam uitstekend isoleert. Bij goed isolerende beglazing kan het raam langs binnen opwarmen en langs de buitenzijde behoud het de buitentemperatuur. Hierdoor lekt er geen warmte door het raam en kan er condens langs buiten optreden. Als je condens liever vermijd dan kan je het raam met een autowax inwaxen langsbuiten. Hierdoor is het gladder en zal er minder condens optreden.

Condensvorming binnenkant raam

Condensvorming aan de binnenkant van het raam is wel een probleem, in tegenstelling tot langs de buitenkant. Dit kan komen door onvoldoende te verluchten of geen ventilatie. De luchtvochtigheid in huis stijgt vanaf er bewoners aanwezig zijn en lucht uitademenen. Tijdens het koken ontstnappen er dampen waardoor er condens kan optreden, hierdoor is het noodzakelijk om goed te verluchten.

Condensvorming glasspouw

Het kan zijn dat de condens blijft terugkeren, ondanks voldoende te verluchten. Dan kan het aan de staat van de ramen liggen. Het kan zijn dat er gas van tussen de glasplaten ontsnapt, hierdoor gaat het isolerend vermogen van de ramen verloren. Je kan dan best eens nagaan of je de ramen niet beter laat vernieuwen.

Neem gerust contact met ons op om het probleem te bespreken en wij helpen je graag met een passend antwoord.