Hoe de juiste ramen kiezen?

In 3 stappen naar de perfecte ramen voor jouw project!

Er zijn enorm veel keuzemogelijkheden wat betreft soorten ramen. Om jou de keuzestress te besparen, helpen we jou met onze handige keuzewizard om de ideale ramen te vinden.
De keuze is bepalend voor de look van het pand, je kan hier dus best niet te licht mee omspringen.

Stap 1: Kies de materiaalsoort waar de ramen van gemaakt zijn.

In onze keuzewizard zie je de 3 soorten staan: PVC, aluminium en hout. De 3 soorten zijn alle drie zeer geschikte materialen maar zijn vooral een kwestie van smaak en prijs. De ene soort is duurder dan de andere.

Voor PVC ramen kan je best kiezen als je op zoek bent naar het materiaal met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. PVC ramen van Profel zijn zeer hoogwaardig en hebben een lange levensduur, ze verkleuren ook niet. PVC ramen zijn ook enorm goed geïsoleerd, en scoren zeer goed op het gebied van isolatie. PVC ramen kan je ook laten maken met een hout-imitatie, bijna niet te onderscheiden van echte ramen. Aluminium imitatie is eveneens mogelijk.

Aluminimum ramen zijn zeer sterke ramen en staan bekend om de slankheid van de profielen. Voor grote glaspartijen kan dit zeker een meerwaarde zijn. Onze aluminiumramen zijn leverbaar in elke gewenste kleur.

Houten ramen kunnen de beste keuze zijn als je wilt gaan voor een authentiek, tijdloos en stijlvol uiterlijk. Bij een renovatie kan dit ook het perfecte materiaal zijn, zeker bij geklasseerde gebouwen.

Stap 2: De kader en vleugel kiezen

In deze stap kies je het vaste deel van het raam en het bewegende deel. Er zijn verschillende types mogelijk per materiaalsoort. Zo kunnen de Raamvleugels terugliggend of gelijkliggend zijn voor een strak design. De positie bepaalt dus ook voor een groot deel de uitstraling van het raam.

Stap 3: Strak of geprofileerd oppervlak

In stap 3 heb je nog een esthetische keuze te maken. Zo kan je kiezen tussen een vlakke vleugelopbouw of een vleugel met profilering. Met rechte raamprofielen bekom je een strak en modern effect, als je wilt gaan voor een klassieke of tijdloze look dan kies je beter voor een geprofileerd oppervlak.

Ben je ook nieuwsgierig naar onze verschillende mogelijkheden? Bekijk dan zeker onze ramenwizard een keer.