Jaarlijks onderhoud van de sloten

Niets vervelender dan thuiskomen en het slot werkt heel stroef, zeker in de herfst wanneer het vochtiger wordt en het is rapper donker

Langere levensduur

Je kan cilindersloten van ramen en deuren best 1 keer per jaar eens een grondige onderhoudsbeurt geven. Dit kan je doen daar ze een door te smeren. Sloten die blokkeren verkorten hun levensduur. 1 keer per jaar smeren kost weinig moeite en tijd/geld, hierdoor ben je zeker van een lange levensduur van de sloten en een goede werking.

Geen WD40

Sloten smeren met WD40 is uit den boze. Je zou denken ik spuit ze even rap in met WD40 of een andere olie. Echter trekt olie stof en vuil aan, waardoor je het probleem na een tijdje kan verergeren. Het cilinderslot begin dan van het zand te kraken. Een ander nadeel is ook dat telkens je de sleutel in het slot steekt, de sleutel vuil wordt. Heel vervelend om rond te lopen met vuile kleren erna.

Grafiet een wondermiddel

Grafiet kennen we allemaal van de binnenkant van een potlood waar je mee schrijft. Deze vorm van koolstof kan je ook in poedervorm verkrijgen en is ideaal om je sloten eenvoudig in te smeren.

Zo kan je extra lang genieten van perfect functioneren sloten van je ramen en deuren.

Tips met grafiet

De sleutel kan je best even bevochtigen voordat je er grafiet op smeert. Je strooit na het bevochtigen een beetje grafiet in poedervorm erover. Hierna steek je de sleutel meerdere keren achter elkaar in het slot. Op die manier wordt het grafiet gelijkmatig in het slot verdeelt. Draai daarna het sloten enkele keren open en dicht. Herhaal dit bij alle sloten van je ramen en deuren. Als je dit elk jaar even doet garandeer je jezelf van een extra lange levensduur van alle sloten.