Ventilatie en verluchten

Een goed binnenklimaat in het huis is meer dan enkel verluchten!

Ramen kan je perfect inzetten voor een gezond binnenklimaat te creëren in het huis. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Verluchten?

Dankzij een goede ventilatie kan je condensatie en schimmelvorming vermijden. Teveel vocht in huis kan tot ziektes leiden. Hierdoor kan je best de ramen lang genoeg open zetten elke dag, zo komt er voldoende versie buitenlucht naar binnen.

Indien je overdag weinig thuis bent kan je niet genoeg verluchten. Ventilatieroosters zijn hierbij een handig hulpmiddel.

Ventilatierooster

Een ventilatierooster is een ingebouwde opening bovenaan het raam afgesloten met een rooster. Je kan dit dan openzetten overdag wanneer je weg bent, het is dan ook volledig inbraakveilig. Wel is er tegenwoordig sprake van dat het te veel koude/warme lucht zou binnenlaten.

Ventilatie

Bij een nieuwbouwwoning is tegenwoordig ventilatie verplicht. Het huis dient aan strenge ventilatienormen te voldoen. Draaikiepramen en ventilatieroosters zijn niet langer voldoende op dat vlak. Een nieuwbouwwoning heeft een heel ventilatiesysteem nodig.

Bij renovatieprojecten kunnen ventilatieroosters wel nog volstaan. Wij hebben verschillende mogelijkheden in ons gamma. Zoals verdoken opbouwroosters tot zichtbare ventilatieroosters rechtstreeks in het glas geplaatst. Vraag raad aan ons wat het beste zou passen bij jouw project.