Welke raam premies krijg ik?

Er zijn verschillende premies waar je aanspraak op kan maken!

Ramen en deuren kunnen een serieuze slokop zijn, wat betreft het beschikbare budget. Gelukkig kan je een deel van de kosten terugkrijgen in de vorm van een premie.
Daarbovenop geniet je ook op termijn van lagere stookkosten door de hogere isolatiewaarden van de nieuwe ramen.

Netbeheerder Fluvius geeft een premie voor hoogrendementsglas.

De netbeheerder beloont verbouwers met een premie voor ramen met hoogrendementsglas. Deze premie wordt berekend met een prijs per vierkante meter glaswerk.
De Ug-waarde ervan dient maximaal 1,0 W/m²K te zijn.

Met de totaalrenovatiebonus geniet je van een serieuze bijdrage.

Met de totaalrenovatiebonus kan je tot 4750euro terugkrijgen als premie. Als je voor nieuwe ramen en deuren en nog 2 andere energiebesparende maatregelen kiest, dan krijg 1250eur terug. Indien je gaat voor alle 7 renovatiemaatregelen, dan kan je aanspraak maken op het maximumbedrag.

Vlaamse renovatiepremie: maximum 10.000euro.

De Vlaamse overheid wil de renoverende medemens steunen. Dit doen ze door een premie te voorzien die kan oplopen tot 10.000euro. De werken die je recht geven op de renovatiepremie zijn ingedeeld in 4 categorieën. Eén daarvan is buitenschrijnwerk – nieuwe ramen en deuren met een Ug-waarde van maximaal 1,0 W/m²K.

Opgelet de premie is enkel voor de oudere woningen, ouder dan 30 jaar.

Extra raampremie bij jouw stad of gemeente?

Bij bepaalde steden of gemeentes zijn er extra premies te verkrijgen voor het vernieuwen van ramen en deuren. Vraag dit zeker eens na op het stadhuis bij de dienst Wonen.
Er bestaat een handige premiezoeker van de Vlaamse overheid.

Vraag gerust hulp bij ons voor jouw premies correct aan te vragen.